Workforcio

Workforcio is een applicatie voor de smartphone die gebruiksvoorschriften en veiligheidsinstructies eenvoudig en leuk maakt door toepassing van sprekende visualisaties.
opdrachtgever

Gemeente Den Haag

dienst

SEC innovatie

start project

November 2020

einde project

December 2022

contactpersoon

Tom Pals

Een tool met humor, speleffect en visualisatie

Workforcio is een applicatie voor de smartphone die gebruiksvoorschriften en veiligheidsinstructies eenvoudig en leuk maakt door toepassing van sprekende visualisaties. Geen lange en ingewikkelde teksten en toelichting, maar begrijpelijke afbeeldingen, foto’s, filmpjes en de toepassing van Augmented Reality die de nieuwsgierigheid van de medewerker prikkelen. Een foto zegt immers meer dan duizend woorden, maar een video of Augmented Reality zegt weer meer dan duizend foto’s. In onze optiek voorziet de markt niet of onvoldoende in een applicatie die buitendienstmedewerker op een comfortabele manier in staat stellen om kennis te maken met nieuw taken, die de medewerker op laagdrempelige wijze ondersteunt in de uitvoering van die taken en die hem voorziet van de relevante veiligheidsinstructies. Een tool die houvast en instructie kan bieden wanneer de medewerker voor hem complexe taken uitvoert. Een tool die met humor, speleffect en de wijze van visualisatie uitnodigt om te worden gebruikt en daarmee impliciet bijdraagt aan de functieontwikkeling en het zelfvertrouwen van een medewerker. Wij bedachten een oplossing: een applicatie die een medewerker in zijn vertrouwde omgeving in staat stelt om kennis te maken met nieuwe functies, die hem ondersteunt bij de uitvoering ervan en die hem wijst op de relevante veiligheidsaspecten. Wij ontwikkelden Workforcio.

Workforcio maakt nieuwe taken eenvoudiger, veiliger en leuker!

De wereld van vandaag is snel, veerkrachtig en dynamisch. Daarbij wordt van een medewerker verlangd dat hij voldoende kan anticiperen op de technologische vooruitgang die in vrijwel elke sector zijn weerslag heeft op de inhoud van een baan en de bijbehorende competenties.
Verder praten?

Tom Pals praat graag verder over de mogelijkheden.

Wij werken onder andere voor deze opdrachtgevers.