Beleidsuitvoering openbare ruimte

Robbert Pals heeft namens SEC groen op basis van detachering een aantal beleidsmatige opdrachten uitgevoerd voor de gemeente Midden Groningen.
opdrachtgever

Gemeente Midden Groningen

dienst

SEC groen

start project

september 2019

einde project

heden

contactpersoon

Robbert Pals

Beleidsuitvoering openbare ruimte

De gemeente Midden-Groningen heeft een bedrijfsbureau IBOR dat o.a. verantwoordelijk is voor de taken die thuishoren bij een ingenieursbureau. Van hieruit wordt de aanleg en het onderhoud van infrastructuur (civiel- en cultuurtechnisch) in de openbare ruimte voorbereidt. Ook wordt gezorgd voor de projectleiding, directievoering en toezicht voor infrastructurele projecten, verzorgen van aanbestedingen en het contractbeheer. Robbert Pals biedt ondersteuning aan de afdeling op het gebied van beleidsuitvoering voor de openbare ruimte.

Uitvoeringsbeleid en richtlijnen

Tijdens de detacheringsperiode is SEC groep verantwoordelijk voor een grote diversiteit aan projecten. Hierbij kan gedacht worden aan het opstellen van een handboek integraal beheer openbare ruimte en het laten vaststellen daarvan, het opstellen van uitvoeringsbeleid en richtlijnen voor elektrische laadpalen in de openbare ruimte en het verzorgen van bestuurlijke besluitvorming ten aanzien van het beheer van gemeentelijke volkstuinen en het verzorgen van de uitvoering van dit besluit.

Een leerzame en waardevolle periode

Robbert Pals heeft de opdracht als zeer leerzaam ervaren. 'Ik heb veel geleerd en bij kunnen dragen aan technische- en beleidsmatige aspecten welke van belang zijn bij de inrichting van de openbare ruimte, alsmede gemeentelijke besluitvormingstrajecten en procedures. Daarnaast is de werksfeer bij de gemeente Midden Groningen erg prettig en heb ik veel leuke nieuwe mensen leren kennen.'
Verder praten?

Robbert Pals praat graag verder over de mogelijkheden.

Wij werken onder andere voor deze opdrachtgevers.